ААТ Васілішкі - шматгаліновая гаспадарка, якая спецыялізуецца на вырошчванні збожжавых і зернебабовых культур, насення масленічных культур, бульбы, цукровых буракоў, кармавых культур, развядзенні свіней і малочнай буйной рагатай жывёлы, вырошчванні пладоў і гародніны.

231522, вул. Савецкая, 30, а.г. Васілішкі, Шчучынскі раён, Гродзенская вобласць

+375 (15) 147-93-07
+375 (15) 147-93-14 (факс)

У сферы асаблівай увагі: здароўе грамадзян, меры прафілактыкі з надыходам эпідсезона, тлумачальная праца сярод людзей

У сферы асаблівай увагі: здароўе грамадзян, меры прафілактыкі з надыходам эпідсезона, тлумачальная праца сярод людзей

Процідзеянне распаўсюджванню коронавирусной інфекцыі і арганізацыя якаснай медыцынскай дапамогі ў рэгіёне былі ў цэнтры ўвагі на аператыўнай нарадзе ў аблвыканкаме, якую правёў старшыня абласнога выканаўчага камітэта Уладзімір Каранік.

Губернатар падкрэсліў неабходнасць весці пастаянную актыўную тлумачальную працу сярод насельніцтва. «Людзі расслабіліся, нягледзячы на ​​тое, што вірус пакуль нікуды не пайшоў. Сталі звяртаць менш увагі на захаванне мер прафілактыкі ў грамадскіх местах.А гэта з пачаткам эпідсезона важны фактар, які можа дапамагчы мінімізаваць рызыкі захворвання ». Важна арганізаваць работу аб’ектаў гандлю, грамадскага харчавання і іншых месцаў масавага наведвання грамадзян згодна з рэкамендацыямі па прафілактыцы віруса. Органы сацыяльнай абароны пры неабходнасці павінны арганізаваць пажылым людзям дастаўку тавараў і лекаў на дом, каб скараціць наведванне крамаў, аптэк.

Уладзімір Каранік даручыў таксама ўзяць пад асаблівы кантроль забяспечанасць устаноў аховы здароўя рэгіёну ўсім неабходным для лячэння пацыентаў і абароны медыцынскага персаналу.

З 1 лістапада ў краіне пачнуцца школьныя канікулы. Губернатар адзначыў, што працу прышкольных лагераў у гэтыя дні трэба арганізаваць з улікам санэпiдрэжыма, часцей выходзіць на прагулкі і арганізоўваць гульні на свежым паветры.

Рэкамендацыі Міністэрства аховы здароўя і ЦГЭОЗ актуальныя для арганізацый і прадпрыемстваў. Перашкодай для распаўсюджвання коронавируса з’яўляецца скарачэнне прамых зносін у калектыве, максімальнае выкарыстанне анлайн-тэхналогій, правільная арганізацыя прыёму ежы з размежаваннем па часе, прымяненне сродкаў дэзінфекцыі, пры неабходнасці захаванне масачных рэжыму.

Лілія Навіцкі

Фота: з архіву «ГП»

Пакінуць адказ

Ваш адрас электроннай пошты не будзе апублікаваны.